Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€

Nymphaea Aromatic Wellness

Αρωματικές ιστορίεςΦυτική Αρωματοποιία – Όσα δεν γνωρίζουμε

Φυτική Αρωματοποιία – Όσα δεν γνωρίζουμε

Η αναζήτηση της Αλήθειας του φυσικού αρώματος ξεκινά για τον καθένα μας από το σημείο όπου νιώσουμε κορεσμό από τον βομβαρδισμό της αρωματικής βιομηχανίας. Μπορεί να χρησιμοποιούμε τεχνητά αρώματα συνεχώς στην ζωή μας μέσα από τα απορρυπαντικά, τα καλλυντικά καθαρισμού και περιποίησης, τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα, ακόμη και στον καφέ ή το γλυκό μας, το κερί που αρωματίζει τον χώρο μας, ή τα υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένο το σπίτι μας. Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά είναι μια πληθώρα από μηνύματα που κατακλύζουν το οσφρητικό μας σύστημα, το οποίο ευτυχώς έχει την ευφυία να προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες.

Προσεγγίζοντας την φιλοσοφία της φυσικής αρωματοποιίας, πηγαίνουμε πίσω στην αρχαιότητα, εκεί όπου το άρωμα συνδέεται άρρηκτα με την πνευματικότητα και την θεραπεία. Δεν είναι τυχαίο που στην συνέχεια αυτά τα δύο ενώθηκαν σε μια έννοια˙ είναι αυτό που σήμερα ονομάζουμε πνευματική θεραπεία.

Η θεραπεία μέσω των αρωμάτων δεν περιορίζεται μόνο στα φάρμακα κατά του κρυολογήματος ή των πονοκεφάλων, αλλά φέρνει την ίαση ολιστικά απευθείας από το φαρμακείο της φύσης.

Γι’ αυτό το λόγο, ένας φυσικός αρωματοποιός μαθαίνει να ασκεί την αρωματοθεραπεία όχι μόνο ως επάγγελμα, αλλά καθοδηγούμενος εσωτερικά μαθαίνει να συνδέεται με ένα ευρύ πεδίο γνώσης που επιτρέπει την ανακούφιση, την έμπνευση και την ένωση μέσα από τα αρώματά του. Έτσι, το φυσικό άρωμα επιφέρει ως αποτέλεσμα την άνθιση, την ευγνωμοσύνη και την αγάπη που αυτόματα μας συνδέουν με τον Δημιουργό.

Ωστόσο, η αγάπη χωρίς σοφία είναι άκαρπη. Η γνώση των αιθέριων ελαίων και των αποσταγμάτων είναι απαραίτητη για τον φυσικό αρωματοποιό, προκειμένου να γίνει δέντρο που θα φέρει καρπούς για να θρέψουν την ψυχή των ανθρώπων. Το άρωμα ευφραίνει την ψυχή και γιατρεύει το σώμα.

Η αίσθηση της όσφρησης συνδέεται πιο στενά απ’ όλες με τον εγκέφαλό μας και το νευρικό μας σύστημα. Αυτό κάνει τα αρώματα τόσο ισχυρά, και εξηγεί τον λόγο που ένα άρωμα ή μια μυρωδιά μπορεί να επηρεάσει τόσο άμεσα τον συναισθηματικό μας κόσμο.


Το φυσικό άρωμα, με τρόπο απλό και άμεσο, μπορεί:

 • να αλλάξει τον τρόπο που κινούμαστε και αντιλαμβανόμαστε την ζωή, και να επηρεάσει θετικά την καθημερινότητά μας,
 • να ενισχύσει την δράση και την ενεργητικότητά μας,
 • να φέρει γαλήνη και ευτυχία,
 • να βελτιώσει την συγκέντρωση και την μνήμη μας,
 • να ενισχύσει την πνευματική μας διαύγεια,
 • να μας δίνει έμπνευση και αγάπη για την ζωή,
 • να μας ταξιδέψει στον χώρο και στον χρόνο,
 • να δώσει νοστιμιά στο φαγητό αλλά και στην ζωή μας, γιατί, όπως μου αρέσει να λέω, η ευωδία του αρώματος γεμίζει ευωδία και την δική μας πραγματικότητα,
 • να εναρμονίσει το ενεργειακό μας πεδίο,
 • να επηρεάσει θετικά τις αθλητικές μας επιδόσεις και την ερωτική μας διάθεση,
 • να μεταβάλει την πείνα και την θερμοκρασία του σώματός μας.

Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό οτιδήποτε μυρίζουμε γύρω μας και πάνω μας. Και όπως ο καθένας από εμάς έχει το δικό του μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα, έτσι και το άρωμα είναι πολύ προσωπικό και αφήνει την δική του μοναδική σφραγίδα στον συναισθηματικό μας κόσμο. Με την κατάλληλη επιλογή των αρωμάτων που ταιριάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες μας, μπορούμε δυναμικά και με καλή διάθεση να ξεκινήσουμε κάτι, όπως για παράδειγμα ένα ραντεβού ή μια συνέντευξη για εργασία, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητές μας με εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Έχουν γίνει από την αρχαιότητα έως σήμερα αναρίθμητες έρευνες σχετικά με την λειτουργία και την επίδραση της όσφρησης, και κάθε φορά η επιστήμη έρχεται απλά να επιβεβαιώσει αυτό που η φύση μας δίνει τόσο απλόχερα μέσα από κάθε της εκδήλωση. Το πρωτότυπο De Materia Medica που έγραψε ο Διοσκουρίδης γύρω στο 60 μ.Χ. παραμένει ακόμα και σήμερα, δύο χιλιάδες χρόνια μετά, εκπληκτικά οικείο στις περιγραφές του σχετικά με τις ιδιότητες και την δράση των βοτάνων. Αυτό από μόνο του αποτελεί ένα είδος συμβολαίου για την σταθερή θεραπευτική ενέργεια της φύσης, την στιγμή που η επιστήμη και η τεχνολογία συνεχώς ανατρέπονται και αυτοαναιρούνται.

Ο άνθρωπος είναι παιδί της φύσης, και αυτό που κάνει ένα φυσικό άρωμα είναι να ξυπνήσει μέσα μας αυτή την αλήθεια. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής “οι φυσικές δυνάμεις μέσα μας είναι οι πραγματικοί θεραπευτές της ασθένειας “

Θεραπευτικά ευωδιαστή ας είναι κάθε μας στιγμή!

Ζωή Στράντζαλη

Βοτανική Αρωματοποιός

Back to top

logo nymphaeagr

Welcome to Roisin, a place where all flower shops take on a whole new dimension of beautiful.

gflorist, Suzane Muray