Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Στα Φυσικά Αρώματα Νυμφαία δεσμευόμαστε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στους πελάτες μας. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις σας. Με χαρά θα σας δώσουμε, αν χρειαστείτε, επιπλέον πληροφορίες για τα αρώματά μας, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την τέχνη της Αρωματοποιίας. Για να επικοινωνήσετε μαζί μας, μην διστάσετε να στείλετε μήνυμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο info@nymphaea.gr

Τι είναι το βοτανικό άρωμα και σε τι διαφέρει από τα υπόλοιπα; + -

Τα φυτικά αρώματα είναι μια εναλλακτική λύση που αντικαθιστά με αιθέρια έλαια και φυτικές πρώτες ύλες , όλα τα επιβλαβή στοιχεία των συμβατικών χημικών  αρωμάτων. Ένα φυσικό άρωμα δεν επηρεάζει μόνο την οσμή του σώματος μας,  συνεχίζει να εξελίσσεται στο δέρμα μας, γίνεται ένα με τη μυρωδιά μας, εναρμονίζει την ενέργεια στο σώμα μας και χαρίζει ευφορία, ανάταση και ευδαιμονία, σε κάθε εισπνοή.

Μάθετε εδώ περισσότερα.

Σε πόσες μέρες θα έχω την παραγγελία στα χέρια μου; + -

Αφού παραγγείλετε το βοτανικό σας άρωμα Nymphaea, θα λάβετε στο email σας την απόδειξη πληρωμής καθώς και την περίληψη της παραγγελίας σας.  Οι παραδόσεις ποικίλλουν ανάλογα με την διεύθυνση παραλαβής: αν βρίσκεστε στην Αθήνα, παρακαλούμε υπολογίστε 2-3 ημέρες, ενώ για τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας απαιτούνται περισσότερες μέρες ανάλογα με τις τοπικές ταχυδρομικές υπηρεσίες. Για αποστολές εκτός Ελλάδας, εξαρτάται και πάλι από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες της εκάστοτε χώρας.

Για να ενημερωθείτε για τους Όρους και τις Προϋποθέσεις, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των βοτανικών αρωμάτων Nymphaea; + -

Τα φυσικά μας αρώματα που έχουν σαν βάση το έλαιο Jojoba δεν περιέχουν καθόλου συντηρητικά και για τον λόγο αυτό προτείνουμε τον 1,5-2 χρόνια ως ενδεικτικό χρόνο που το άρωμα θα παραμείνει αναλλοίωτο. Για την καλύτερη συντήρηση του αρώματός σας, αποθηκεύστε το μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και την ζέστη.

Πώς μπορώ να διατηρήσω το άρωμά μου σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση; + -

Τα φυσικά αρώματα είναι ευαίσθητα στο φως και στην ζέστη. Επομένως, προτείνουμε να διατηρείτε το άρωμά σας μακριά από ακραίες θερμοκρασίες (υπερβολική ζέστη ή παγωνιά), και να αποφεύγετε την έκθεσή του στο άμεσο ηλιακό φως καθώς και στο παρατεταμένο τεχνητό φως.

Πόσο διαρκεί το άρωμα στο δέρμα μου; + -

Αυτό ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο, και επίσης εξαρτάται από τις νότες του αρώματος. Γενικά, τα βοτανικά αρώματα Nymphaea διαρκούν περίπου 2-5 ώρες, ή και περισσότερο ανάλογα με το δέρμα σας. Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια ενός φυσικού αρώματος δεν είναι όπως αυτή των συνθετικών αρωμάτων, επειδή τα φυσικά συστατικά βιοδιασπώνται (όπως και θα έπρεπε), ενώ τα συνθετικά συστατικά δεν διασπώνται εύκολα, και εξακολουθούν να υπάρχουν στο περιβάλλον για πολύ καιρό.

Τα φυσικά αρώματα εκπέμπουν αληθινή ομορφιά, δεν επιβάλλονται στον χώρο και δεν γεμίζουν ένα δωμάτιο τόσο επιθετικά όσο τα συνθετικά αρώματα, και αυτή ακριβώς είναι και η γοητεία τους. Δεν εισέρχονται στον χώρο πριν από εσάς, αλλά βαδίζουν μαζί με εσάς. Τα φυσικά αρώματα είναι ηπιότερα, πληρέστερα, με πιο λεπτοφυείς νότες και με μια πιο ελκυστική προσωπικότητα.

Μπορείτε να ενισχύσετε το φυσικό σας άρωμα και να το κάνετε να διατηρηθεί περισσότερες ώρες στο δέρμα σας με τις ακόλουθες συμβουλές:

-ενυδατώστε το δέρμα σας καλά πριν την εφαρμογή.

-να είστε γενναιόδωροι στην εφαρμογή. Μην χρησιμοποιείτε μόνο τα σημεία παλμού. Αν και αυτά  ενεργοποιούν το φυσικό άρωμα, καθώς είναι πιο θερμά από το υπόλοιπο σώμα και αναδύουν μια δυνατή οσμή του αρώματος αρχικά. Αλλά η εφαρμογή μόνο σε αυτά τα σημεία μπορεί να κάνει το άρωμα να διασπαστεί πιο γρήγορα. Επιπλέον, καθώς το άρωμα τείνει να ανεβαίνει στο σώμα μας, είναι πιο πιθανό να μυρίζετε το άρωμά σας κατά την διάρκεια της ημέρας αν το εφαρμόσετε και στο κάτω μέρος του σώματος, και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος από τα γόνατα σας.

-κρατείστε το άρωμά σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως και την ζέστη.

-προσέχετε την ζέστη.  Σε αυτή την περίπτωση, απλά εφαρμόστε ξανά το άρωμά σας!

-δεν χρειάζεται να τρίβετε τους καρπούς σας μεταξύ τους κατά την εφαρμογή. Αυτός είναι ένας μύθος που απέχει από την πραγματικότητα! Όταν τρίβουμε το άρωμα πάνω στο δέρμα μας, οι πιο λεπτοφυείς νότες χάνονται πολύ γρήγορα, και η οσμή του αρώματος εξασθενεί. Χρειάζεται μόνο να εφαρμόσουμε το άρωμα και να αγγίξουμε ελαφρά τους καρπούς μεταξύ τους.

Τα Αρώματα Nymphaea έχουν οργανικά συστατικά; + -

Χρησιμοποιώ πάντα αγνά αιθέρια έλαια θεραπευτικού βαθμού, τα οποία παρασκευάζονται φυσικά μέσω της διαδικασίας της απόσταξης. Αυτή είναι εξάλλου και η βασική μας προϋπόθεση: φροντίζουμε ώστε όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούμε να είναι φυσικά, ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε ασφαλή, υψηλής ποιότητας, οργανικά αρώματο-ιάματα.

Είναι ασφαλή στην χρήση τα αιθέρια έλαια; Αν ναι, αυτό σημαίνει αυτόματα ότι δεν πρόκειται να έχω καμία δερματική αντίδραση από την χρήση του αρώματος; + -

Τα φυσικά συστατικά είναι ισχυρά και ενεργά (και για αυτό τον λόγο τα φυσικά φάρμακα είναι τόσο αποτελεσματικά). Επομένως, όπως κάποιοι άνθρωποι αντιδρούν σε ορισμένα φυτά, έτσι και κάποιοι άνθρωποι μπορεί να αντιδρούν σε ορισμένα φυσικά αρώματα. Δεν είναι συνηθισμένο να συμβαίνει αυτό με τα αρώματά μας, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να συμβεί. Αν νιώσετε φαγούρα ή δείτε κάποιο εξάνθημα μετά την εφαρμογή του αρώματος, παρακαλούμε σταματήστε την χρήση του αρώματος αμέσως. Θα χαρούμε να αλλάξουμε το άρωμά σας με κάποιο άλλο από την συλλογή μας. Σε περίπτωση που υπάρχει δερματική αντίδραση, ενημερώστε μας με ένα email, ώστε να σας βοηθήσουμε να βρείτε ένα πιο κατάλληλο για εσάς άρωμα.

Πάντα συνιστούμε μια δοκιμή στον καρπό πριν την χρήση οποιουδήποτε νέου προϊόντος – ακόμα και στην περίπτωση των φυσικών αρωμάτων – ειδικά αν είστε πιο ευαίσθητοι από τον μέσο όρο.

Χρησιμοποιείτε συνθετικό musk; + -

Φυσικά και όχι! Στην βοτανική αρωματοποιία καμια πρώτη ύλη ζωικής προέλευσης δεν χρησιμοποιείται. Κάτι τέτοιο είναι ενάντιο με τις αρχές και την ηθική της τέχνης αυτής. Τα μόνα αρώματα που χρησιμοποιώ, για να αντικαταστήσω τις νότες musk είναι συνδυασμοί αιθέριων ελαίων και εκχυλισμάτων (όπως το υλάνγκ-υλάνγκ , agarwood , πατσουλί κτλ) που αναδύουν αυτή την ποιότητα στο άρωμα και να αυξάνουν τη σταθερότητα του.

Γιατί το κόστος των φυσικών αρωμάτων είναι διαφορετικό; + -

Τα αιθέρια έλαια διυλίζονται απευθείας από το φυτό μέσω της απόσταξης με ατμό. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο ακριβή και η πιο χρονοβόρα. Η υψηλή ποιότητα έχει πάντα και υψηλό κόστος.

Πάντα  το τριαντάφυλλο είναι το αγαπημένο μου παράδειγμα όπου  χρειάζονται περίπου 60.000 τριαντάφυλλα (περίπου 80 κιλά) για να φτιαχτούν 25 ml αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου. Τα φυσικά αιθέρια έλαια θεραπευτικού βαθμού είναι ακόμα πιο ακριβά επειδή διατίθενται σε περιορισμένες ποσότητες.

Εισάγω τις πρώτες ύλες απο διάφορες χώρες προέλευσης για να απολαμβάνουμε μαζί την καλύτερη ποιότητα και τα  πιο σπάνια αιθέρια έλαια.

Γιατί να αντικαταστήσω το άρωμα που χρησιμοποιώ με ένα φυσικό άρωμα Nymphaea; + -

Αν ρίξετε μια ματιά στην λίστα των συστατικών οποιουδήποτε συμβατικού αρώματος, θα δείτε ότι είναι αρκετά μεγάλη και περιέχει ως επί το πλείστον άγνωστα χημικά συστατικά. Και ίσως δικαίως μετά αναρωτηθείτε αν τελικά μυρίζετε την μυρωδιά ενός φυτού ή ενός λουλουδιού, ή είναι απλά ένα μείγμα με άγνωστες χημικές ουσίες των οποίων η επίδραση στην υγεία μας είναι αμφίβολη.

Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι ένα τέτοιο μείγμα μπορεί να λέγεται ‘άρωμα’. Απέχει πολύ από αυτό τον όρο. Τα αρώματα έρχονται απευθείας από την φύση, και παράγονται με την λιγότερη δυνατή παρέμβαση από τον άνθρωπο. Τα αληθινά φυσικά αρώματα εξυψώνουν το πνεύμα και τις αισθήσεις μας, και μας επανασυνδέουν με τη μητέρα φύση.

Ένα φυσικό άρωμα αλλάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε δρούμε και αισθανόμαστε, σφραγίζοντας με την αυθεντικότητα της φύσης έναν πιο ευωδιαστό τρόπο ζωής. Ταυτόχρονα το φυσικό άρωμα αποτελώντας ίαμα της ανθρώπινης ψυχής , μας επανασυνδέει με τη δύναμη της όσφρησης και τη σημασία της στην κάθε μας στιγμή.

Είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί στις κρυφές δυνάμεις των φυσικών αρωμάτων! Κάντε τη δική σας δοκιμή και γράψτε μου τις εμπειρίες σας.

Γιατί τα φυσικά αρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ίδια και από άντρες και από γυναίκες; + -

Τα φυσικά αρώματα δεν έχουν φύλο. Αυτό σημαίνει ότι ένα φυσικό άρωμα τείνει αυτόματα να έχει θηλυκές ποιότητες όταν το φοράει μια γυναίκα, και αρσενικές ποιότητες όταν το φοράει ένας άντρας. Αυτό κυρίως εξαρτάται από το ph του δέρματος και τις αντίστοιχες ορμόνες.

Μπορούν οι έγκυες ή οι θηλάζουσες γυναίκες να φοράνε ένα φυσικό άρωμα Nymphaea; + -

Αυτό είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ρωτήσετε τον αρμόδιο γιατρό που σας παρακολουθεί. Ωστόσο, συστήνουμε να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν γιασεμί, αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θυλασμού. Σίγουρα παράλληλα είναι σημαντικό κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού να αποφεύγεται η χρήση των συνθετικών αρωμάτων, καθώς πολλά από τα συστατικά τους είναι ισχυροί ενδοκρινικοί διαταράκτες και μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στο έμβρυο όσο και στο μητρικό γάλα, αλλά και στην υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος εν γένει.

Χρησιμοποιώ φυσικά αρώματα Nymphaea για αρκετό καιρό τώρα, και έχω παρατηρήσει ότι το άρωμά τους έχει ελαφρώς αλλάξει. Γιατί συμβαίνει αυτό; + -

Τα βοτανικά Αρώματα Nymphaea φτιάχνονται από αγνά, οργανικά αιθέρια έλαια, και δεν περιέχουν χημικά ή άλλες συνθετικές ουσίες. Αυτό σημαίνει ότι, επειδή δεν χρησιμοποιώ χημικά ή άλλα συντηρητικά, τα αρώματα παραμένουν ζωντανά˙ δεν υπάρχει κάτι να σταματήσει το άρωμα να ωριμάζει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο στην αρωματική κλίμακα. Τα φυσικά αρώματα ωριμάζουν και γίνονται καλύτερα όσο περνάει ο καιρός, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το καλό κρασί. Με αυτό τον τρόπο γίνονται και πιο πολύτιμα.

Θα ήθελα να δοκιμάσω τα προϊόντα σας σε ένα κατάστημα. Μπορείτε να μου πείτε που πωλούνται; + -

Τα Φυσικά Αρώματα Nymphaea διατίθενται προς το παρόν μόνο στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Θα αναρτήσουμε λίστα με τις διευθύνσεις τους, οταν διευρύνουμε τις πωλήσεις σε άλλα σημεία.

Έχω ένα κατάστημα, και θα ήθελα να εντάξω την σειρά αρωμάτων σας στα προϊόντα που βρίσκονται προς πώληση στην επιχείρησή μου. + -

Η σειρά αρωμάτων Nymphaea δεν είναι ακόμα έτοιμη για να υποστηρίξει την χονδρική πώληση, αλλά είναι κάτι που επιθυμώ και εργάζομαι πάνω σε αυτό. Μόλις έχω έτοιμους τους καταλόγους και τις φόρμες παραγγελιών, θα χαρώ να σας τα αποστείλω. Απευθύνονται σε κάθε κατάστημα που αναγνωρίζει και τιμά την τέχνη σε κάθε της μορφή. Ευχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον σας!

Μπορώ να αγοράσω μόνο δείγματα; + -

Βεβαίως! Μπορείτε να αγοράσετε ένα μεμονωμένο άρωμα τσέπης όπως μου αρέσει να το λέω ή δείγμα οποιουδήποτε αρώματος στην τιμή των 5 ευρώ, ή μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο info@nymphaea.gr να παραγγείλετε όλη την σειρά των 9 αρωμάτων , με 40 ευρώ για αποστολές εντός Ελλάδος (συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών).

Back to top

logo nymphaeagr

Welcome to Roisin, a place where all flower shops take on a whole new dimension of beautiful.

gflorist, Suzane Muray