Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€

Nymphaea Aromatic Wellness

Αρωματικές ιστορίεςΑκόμη κι όταν δεν το περιμένεις..
blogimage akomi

Ακόμη κι όταν δεν το περιμένεις..

 

 

Ίσως έχεις ήδη αρχίσει να παρατηρείς πως οι περισσότεροι δημόσιοι χώροι, τα καταστήματα καθώς και πολλά προϊόντα , έχουν ένα υπερβολικά έντονο αρωματικό αποτύπωμα, όχι και τόσο φυσικό θα έλεγα ευγενικά, που υποστηρίζει μια ολόκληρη βιομηχανία branding συνδέοντας τις μυρωδιές με τα συναισθήματα.

Τα αρωματικά χώρου ήταν μέχρι τώρα έντονα σε κάποια καταστήματα και υπηρεσίες, με μεγάλη μου απογοήτευση συνειδητοποιώ, οτι χρησιμοποιούνται πια ακόμη και σε ιατρεία και εδώ ξεκινά κάτι αντιφατικό και οξύμωρο.

 

banner 7

Υπάρχει μεγάλη σκιά άγνοιας γύρω από τα χημικά αρώματα και τον τρόπο που επιδρούν στην υγεία μας. Και ακριβώς το ίδιο βίωνα κι εγώ μέχρι πρίν κάποια χρόνια. Και θέλω να αναφέρω κάποια από αυτά σήμερα , όχι για να προσθέσουμε περισσότερες έγνοιες στο μυαλό μας αλλά για γνώση πάνω σε κάτι που επηρεάζει τόσο σημαντικά και άμεσα την υγεία μας.

Ένα από τα πιο κοινά συστατικά που περιέχουν τα συνθετικά αρώματα, είναι τα γνωστά musk. Ίσως μέχρι τώρα γνώριζες απλά οτι ο μόσχος δίνει μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμα σου, και απολάμβανες τη μακρά διάρκεια του στο δέρμα σου μέχρι το τέλος της ημέρας. Πώς όμως γίνεται ένα άρωμα να μυρίζει όλη μέρα;

Τα συνθετικά χημικά που χρησιμοποιούνται στα αρώματα,κυρίως τα μόρια τύπου musk δεν βιοδιασπώνται εύκολα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται συχνά στο περιβάλλον και να έχουν ανιχνευθεί ακόμη και στο ανθρώπινο μητρικό γάλα, στο σωματικό λίπος, στο αίμα, στον πλακούντα αρκετό καιρό μετά την εφαρμογή.

Κάποια συνθετικά musk , θεωρούνται τεχνητά οιστρογόνα και είναι τοξικά για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον μας. Επηρεάζουν το ενδοκρινικό μας σύστημα (μιμούμενοι τις επιδράσεις των οιστρογόνων) και αυτό έχει μεγάλο αντίκτιπο στην ψυχική υγεία μας, δημιουργώντας μεταβολές στη διάθεση μας, με άγχος, κρίσεις πανικού και κατάθλιψη!

Ορισμένοι μόσχοι (nitro musks) έχουν απαγορευτεί για χρήση σε αρώματα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα , καθώς υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν νευρολογικές βλάβες μετά τη χρήση. Ωστόσο, άλλα συστατικά, όπως το musk xylen εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, σε απορρυπαντικά, μαλακτικά υφασμάτων, οικιακά προϊόντα καθαρισμού και άλλα προϊόντα, παρά τα στοιχεία για σημαντικό κίνδυνο στην υγεία μας. Αυτές οι ουσίες, δυστυχώς ξεφεύγουν από τον έλεγχο απλά και μόνο επειδή υποτίθεται πως δεν έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα μας.
Και δεν είναι μόνο τα musk.

Το DEP, ένας φθαλικός εστέρας,( ένας χημικός θα το ονόμαζε ίσως και υγρό πλαστικό) βοηθά στη διατήρηση της μυρωδιάς στο δέρμα περισσότερο, προκαλώντας ενδοκρινικές διαταραχές (ορμονικές) που μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες πολύ σοβαρές συνέπειες για την υγεία που δεν χρειαζεται να αναφέρω εδώ, όμως γράφω τα ονόματα κάποιων ουσιών για να μπορέσει να ενημερωθεί από το διαδίκτυο όποιος επιθυμεί.

Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε υπόψιν μας πως, η έκθεση μέσω της εισπνοής, όλων των παραπάνω ουσιών και πολλών ακόμη, είναι εξίσου ή θα έλεγα και περισσότερο σημαντική από την εφαρμογή στο δέρμα και θα σου εξηγήσω σε επόμενο πόστ γιατί.

Αν θα μπορούσα να προτείνω κάτι, που να φέρνει μια ισορροπία και να δίνει την ευκαιρία στον οργανισμό μας να εξαγνίζεται και να αποτοξινώνεται από όλες αυτές τις βαριές μυρωδιές είναι η τακτική επίσκεψη στη φύση. Πάρτε στο καθαρό οξυγόνο μια βαθιά ανάσα και συνειδητά καθαρίστε τον οργανισμό σας από αυτά τα κατάλοιπα.
Αξίζει να θυμάσαι κλείνοντας πως τα αρωματικά μόρια που προέρχονται από άνθη και φυτά, βιοδιασπώνται πολύ γρήγορα, όπως όλα στη φύση άλλωστε, μόλις εκτεθούν στο οξυγόνο. Αυτό είναι που κάνει το άρωμα των φυσικών βοτανικών αρωμάτων, να μοιάζει πως έχει μικρότερη διάρκεια σε σύγκριση με κάποιο συνθετικό. Όμως όσο πιο γρήγορα βιοδιασπάτε στο δέρμα μας τόσο πιο συμβατό είναι με τον οργανισμό μας .

Με αγάπη και φώς

Ζωή Στράντζαλη

Βοτανική αρωματοποιός

about nymphaea

Back to top

logo nymphaeagr

Welcome to Roisin, a place where all flower shops take on a whole new dimension of beautiful.

gflorist, Suzane Muray