Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€

Nymphaea Aromatic Wellness

Αρωματικές ιστορίεςΑνθολόγιο – Το μαγικό κλειδί
blogimage anthologio

Ανθολόγιο – Το μαγικό κλειδί

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς μπορούμε με τον ωφελιμότερο τρόπο να αξιοποιήσουμε κάθε μυρωδιά που μυρίζουμε και να ενισχύσουμε την κάθε στιγμή με χαρά, υγεία και ευεξία, απλά και μόνο επιλέγοντας τα κατάλληλα αρώματα για κάθε περίοδο;

Αρκεί να θυμόμαστε ότι κάθε μυρωδιά λειτουργεί σαν ένας κώδικας, σαν ένα μαγικό κλειδί όπως μου αρέσει πολλές φορές να λέω. Είναι ένα κλειδί που ανοίγει τις πόρτες των εσωτερικών μας δωματίων, όπως για παράδειγμα το ‘δωμάτιο’ των σχέσεων, το δωμάτιο της καριέρας, της αφθονίας, του έρωτα, της δημιουργικότητας, της αληθινής χαράς και ευδαιμονίας, και ούτω καθεξής˙ ή όπως θα λέγαμε πιο επιστημονικά, κάθε μυρωδιά ξεκλειδώνει και αποκωδικοποιεί μια μνήμη ή ένα συναίσθημα.

Εύλογα συμπεραίνουμε πως ανάλογα με το πόσο αρμονικές είναι οι μυρωδιές που μυρίζουμε γύρω μας, είναι αντίστοιχα αρμονικές οι σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Το άρωμα είναι ένας γρήγορος θεραπευτής που φέρνει την ίαση με έναν απλό κι ευωδιαστό τρόπο, και μας συνδέει απολαυστικά με έναν ωραίο τρόπο ζωής.


Θα μοιραστώ μαζί σας τα αιθέρια έλαια που εγώ επιλέγω τώρα που περνάμε λίγο περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Είναι έλαια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε σε συσκευή διάχυσης, είτε στο μπάνιο, σαν άρωμα στο σώμα μας, ή να αξιοποιήσουμε τα φυτά που έχουμε στον κήπο μας μόνο μυρίζοντάς τα. Έτσι μπορούμε εύκολα να ξεκλειδώσουμε όλους τους θησαυρούς της ύπαρξής μας.

Περγαμόντο

Το περγαμόντο, ή αλλιώς begarmudu (δηλαδή το αχλάδι του πρίγκηπα), ξεκλειδώνει το δωμάτιο της χαράς, της αισιοδοξίας και της γαλήνης. Είναι η ζεστή αγκαλιά που χρειαζόμαστε όταν δεν νιώθουμε καλά. Είναι το χέρι που μας σηκώνει όταν η διάθεσή μας είναι βαριά. Το περγαμόντο δρα αστραπιαία εναντίον της κατάθλιψης και του άγχους που μας καθηλώνει. Μας δίνει θαλπωρή και ελπίδα, και μας ανακουφίζει από το βάρος της μοναξιάς, της απόρριψης και της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Μας βοηθάει να βρούμε την αυθεντικότητά μας κόβοντας οποιαδήποτε ανησυχία για την γνώμη των άλλων. Μας κάνει λιγότερο αυστηρούς με τον εαυτό μας, και μας ωθεί να απολαμβάνουμε την ζωή περισσότερο και σε βάθος.

Θα το βρεις στο Flora Orientalis και στο Terpsis!

Γιασεμί

Είναι εύκολο να καταλάβουμε ποιο δωμάτιο ξεκλειδώνει το γιασεμί, αρκεί να δούμε πώς απεικονίζεται ο Kama, ο ινδικός θεός του έρωτα˙ σύμφωνα με την παράδοση, κρατάει στα χέρια του τόξο και βέλη τυλιγμένα με γιασεμί. Η μυρωδιά αυτού του μαγικού άνθους δρα αποτελεσματικά και ταχύτατα κατά της ψυχρότητας και της σεξουαλικής ανικανότητας. Ξυπνά την διάθεσή μας να φλερτάρουμε και να ερωτευτούμε, και τονώνει την όρεξή μας για την ζωή. Διώχνει την απάθεια και τον φόβο, επαναφέρει στα χείλη μας όμορφα, αυθόρμητα χαμόγελα, και μας χαρίζει την πολυπόθητη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τον εαυτό μας. Το γιασεμί φημίζεται για την ικανότητά του να βοηθά αυτόν που το φορά να βρει το ταίρι του. Είναι το τέλειο κλειδί του έρωτα!

Θα το βρεις στο Aenaon, στο Kallimon και στο Flora Orientalis!

 Κανέλα

cinnamon bark 1Η κανέλα είναι ένα πανάρχαιο βοτανολογικό φάρμακο˙ γραπτές μαρτυρίες αναφέρουν ότι ήταν πολυτιμότερη και από το χρυσάφι, και γι’ αυτό την χρησιμοποιούσαν και σαν συνάλλαγμα.  Υπάρχουν αρχαία αιγυπτιακά κείμενα που αναφέρουν πάνω από 700 θεραπείες που προσφέρει η κανέλα για διάφορες ασθένειες. Το άρωμά της θεωρείται πως φέρνει επιτυχία, ενεργοποίηση, τόνωση και ζεστασιά. Δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα τόσο στο σπίτι μας όσο και στην καρδιά μας, μιας και έχει εξαιρετική τονωτική και αντικαταθλιπτική δράση. Αυξάνει την ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο κρατώντας μας σε εγρήγορση και ενισχύοντας την μνήμη. Προσελκύει την αφθονία και την ευημερία στην ζωή μας, και φωτίζει με αγάπη τις στιγμές μας.

Θα την βρείτε στο Obnia που είναι το άρωμα της αφθονίας!

 Τριαντάφυλλο

Είναι η βασίλισσα των αρωμάτων. Μπορεί να θεωρείται το ακριβότερο από τα αιθέρια έλαια, αλλά δεν ισχύει αυτή η αναλογία αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε του σταγόνα περιέχει την ευωδία και την θεραπευτική αξία ενός ολόκληρου μπουκέτου. Προκαλεί ευφορία και καλή διάθεση διώχνοντας την θλίψη, ενώ ταυτόχρονα χαρίζει ανακούφιση από τα αρνητικά συναισθήματα και το άγχος. Θα μπορούσε εύκολα να ονομαστεί ίαμα της ψυχής, μιας και συνδέεται με τις επιθυμίες της καρδιάς και η αποστολή του σαν άρωμα είναι να μας βοηθήσει να βιώσουμε τις πιο λεπτές αποχρώσεις του σύμπαντος, τις αποχρώσεις της πανπεριεκτικής αγάπης.

Θα το βρεις στο Kallimon!

Peppermint

Η μέντα ενθαρρύνει την συγκέντρωση και προσφέρει καθαρή και ήρεμη σκέψη. Συμβάλει στην καλή, ανάλαφρη διάθεση, την εστίαση και προσφέρει μια όμορφη οπτική για την ζωή. Ταυτόχρονα, σε ένα άλλο επίπεδο, η μέντα διεγείρει το πνεύμα, ενεργοποιεί και αναζωογονεί, ώστε να έχουμε καλύτερη κατανόηση των μυστήριων που αποκαλύπτονται στην ψυχή μας. Όσοι τείνουν στην καθημερινότητα να γίνονται ληθαργικοί, κάνοντας σκέψεις ότι όλα έχουν χαθεί και όλα απέτυχαν, ενεργοποιούνται και επανέρχονται στην εστία του εσωτερικού τους εαυτού. Το άρωμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει το άτομο να επαναπαυτεί παραμένοντας σε απραξία ή αδιαφορώντας για την πραγματικότητα˙ αντίθετα, αυξάνει την οξύνοια, την αντίληψη και την εγρήγορση οδηγώντας στην κατάλληλη δράση. Είναι το κλειδί της δημιουργικότητας και της εστιασμένης σταδιοδρομίας.

Θα το βρείτε στο Flora Orientalis!

 Vetiver

Πολλές φορές υπάρχουν βαθιά μέσα στην καρδιά μας κρυμμένα μυστικά της ψυχής, θαμμένα τόσο περίτεχνα ώστε να μην κάνουν θόρυβο, να μην κάνουν τον άνθρωπο να ξυπνήσει και να συνειδητοποιήσει τον μεγάλο του ύπνο, να μην θυμηθεί ποιος αληθινά είναι. Το vetiver μπορεί να ξυπνήσει αυτά τα μυστικά, τα οποία συχνά περιλαμβάνουν κι άλλες συνειδητοποιήσεις, όπως ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Αυτό το ξύπνημα μπορεί να είναι ασταθές, ακόμα και μη ισορροπημένο, αλλά το vetiver μας κρατά σταθερούς. Σταματά τους ατέρμονους διαλόγους του μυαλού και την ταραχή που προκαλείται από αναπόφευκτες ερωτήσεις. Μας βοηθά να παραμείνουμε ήρεμοι όταν οι συνθήκες είναι ‘ενοχλητικές’, και απαλά και διακριτικά, χωρίς να διαταράσσονται οι δημιουργικές δυνάμεις, το vetiver χαρίζει σταθερότητα και ηρεμία από κάθε εσωτερική ανησυχία. Είναι αυτή η ηρεμία μέσα στην οποία αναδύονται όλες οι απαντήσεις που αναζητούσαμε. Το vetiver είναι για μένα το κλειδί της αγάπης προς τον εαυτό, το κλειδί της σταθερότητας και της αλήθειας˙ είναι τρεις αρετές που ανοίγουν όλες τις πόρτες.

Θα το βρείτε στο Pythea και το Terpsis!

Ο τρόπος που ζούμε επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την υγεία μας και την ευεξία που νιώθουμε. Σε ό,τι αγαπάμε είναι η δύναμή μας!

Ζωή Στράντζαλη

Βοτανική Αρωματοποιός

Back to top

logo nymphaeagr

Welcome to Roisin, a place where all flower shops take on a whole new dimension of beautiful.

gflorist, Suzane Muray