Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€

Nymphaea Aromatic Wellness

Αρωματικές ιστορίεςΈχεις σκεφτεί ποτέ οτι η ευεξία από μόνη της αποτελεί μια Ιερή Τέχνη;

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι η ευεξία από μόνη της αποτελεί μια Ιερή Τέχνη;

Την μαγική τέχνη ενός τέλειου “Τώρα”

Σας έχει τύχει ποτέ  να βιώνετε στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, που εύχεστε  να αλλάξει κάτι στην ζωή σας, ή  ακόμη και να προσεύχεστε για ένα θαύμα.  Αυτή από μόνη της είναι μια υπέροχη διαδικασία, αρκεί να θυμόμαστε ότι υπάρχουν πολλές μικρές αλλά θαυματουργές τεχνικές που μπορούμε να μετατρέψουμε ένα απλό ‘τώρα’ σε ένα ιερό τέλειο ‘τώρα’, μια συνηθισμένη στιγμή σε μια μαγική στιγμή, μια απλή καθημερινότητα σε μια αληθινή, ευλογημένη ζωή. 

Υπάρχει αυτή η δύναμη της υλοποίησης  μέσα σε όλους μας, αρκεί να βάζουμε στόχους για να τους κατακτούμε. 

pexels charlotte may 5824573

1)Τα πρώτα λεπτά  κάθε  ημέρας

Έχεις μόλις ξυπνήσει. Πάρε μια βαθιά εισπνοή˙ είναι η εισπνοή της ευγνωμοσύνης. Σου έχει δοθεί ένα δώρο… ξανά. Λέγεται ζωή. Καθώς ευχαριστείς για αυτή την καινούρια μέρα, νιώσε ότι αφήνεις να φύγει από μέσα σου κάθε μνήμη του παρελθόντος: κάθε λύπη, κάθε ενοχή, κάθε ‘καλή’ ή ‘κακή’ μνήμη που σε δένει σε όλα εκείνα τα επικίνδυνα γνώριμα. Ξεκίνα από την αρχή! Δες κάθε σου στόχο ήδη εκπληρωμένο, δες τον εαυτό σου πλήρη, ικανοποιημένο, ευτυχισμένο. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη σου, και δες την ευτυχία να πλημμυρίζει τα πάντα: το δωμάτιο, το σπίτι, τον κόσμο ολόκληρο, εσένα. Σήκω από το κρεβάτι κρατώντας την ευγνωμοσύνη από το χέρι, και άφησε την να σε καθοδηγήσει μέσα στην μέρα σου. Προετοιμάσου να ζήσεις θαύματα. Να τα περιμένεις, και αυτά θα έρθουν.  

2) Χρωματοθεραπεία στην γκαρνταρόμπα μας

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι κάθε πρωί καθώς ανοίγεις την ντουλάπα σου για να διαλέξεις τι θα φορέσεις, έχεις την επιλογή να φορέσεις τη δύναμη σου; Κάθε χρώμα είναι μια ενέργεια, μια ποιότητα που μπορεί να σε ενισχύσει σε κάθε σου δράση. Αν τώρα συνδυάσεις αυτές τις ποιότητες και με συγκεκριμένες αρετές , κάθε σου ρούχο γίνεται μια σούπερ δύναμη: αποφασιστικότητα, επικοινωνία, αγάπη, εκφραστικότητα, θάρρος, υγεία, γενναιοδωρία κλπ. Και όσο σκέφτεσαι τι θα φορέσεις, στην πραγματικότητα επιλέγεις ποιά δύναμη θέλεις να σε συνοδεύει στην ημέρα σου. 

Ντύσου λοιπόν την ενέργεια ή αρετή που επιθυμείς και κάνε την αλλαγή σου Τώρα.

3) Κάνε κάθε τι  συνειδητά 

Αυτή την στιγμή πιθανότατα κάθεσαι στο γραφείο σου ή στον καναπέ σου. Την επόμενη φορά που θα σηκωθείς να περπατήσεις, είτε μέσα στο σπίτι σου, είτε έξω, φαντάσου ότι από τα πέλματά σου στέλνεις εκατομμύρια ευχές και ευλογίες στο έδαφος που πατάς και σε κάθε ον που βρίσκεται πάνω στον πλανήτη. Νιώσε ευγνωμοσύνη για την ζωή και για κάθε έκφρασή της, και οραματίσου ότι με κάθε σου βήμα λες ευχαριστώ σε κάθε όν που έχει ζήσει στην γη, σε κάθε μορφή ζωής στον κόσμο. Έτσι, το περπάτημα γίνεται μια τελετουργία, μια συνειδητή προσευχή. Περπατάς συνειδητά, περπατάς με χάρη, αισθάνεσαι την ζωή να πάλλεται σε κάθε σου κύτταρο. Ζεις το θαύμα… ήδη!

4) Εσύ είσαι ο καθρέφτης της αλήθειας σου

Ετοιμάζεσαι να πας στην δουλειά, ή να βγεις για καφέ, ή να δεις την οικογένειά σου. Πριν συναντήσεις οποιονδήποτε μέσα στην μέρα σου, πες στον εαυτό σου ότι πρόκειται να συναντήσεις έναν άγιο: οραματίσου ότι πας να συναντήσεις ‘τον πιο καλοσυνάτο άνθρωπο του κόσμου’, ή ‘τον πιο στοργικό άνθρωπο του κόσμου’. Δώσε όποιο θεϊκό χαρακτηριστικό θέλεις. Έτσι, ενεργοποιείς την θεωρία της ‘αυτό-εκπληρούμενης προφητείας’: υποσυνείδητα συμπεριφέρεσαι με τέτοιο τρόπο στον άνθρωπο που συναντάς που ωθείται πράγματι να είναι απέναντί σου ο ‘πιο καλοσυνάτος άνθρωπος του κόσμου’, ο ‘πιο ευφυής άνθρωπος του κόσμου’, κ.ο.κ. Και πριν το καταλάβεις, αυτοί που έχεις απέναντί σου γίνονται άγιοι και άγγελοι!

5) Ευλόγησε το φαΐ σου

Στην ιαπωνική παράδοση, συνηθίζεται πριν το φαγητό να χρησιμοποιείται η φράση ‘ιταντακιμάσου’. Αυτό σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ‘ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν να παρασκευαστεί αυτό το γεύμα’. Σίγουρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε αυτή την ιαπωνική φράση, αλλά είναι πραγματικά ένας υπέροχος τρόπος να τρώμε το φαγητό μας έχοντας σαν σκέψη ότι πολλά όντα εργάστηκαν με αγάπη και φροντίδα για να γίνει το φαγητό μας: τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι που το μαγείρεψαν, το χώμα, η βροχή, ο ήλιος. Έτσι, η ευγνωμοσύνη και η ταπεινότητα ριζώνουν για τα καλά μέσα μας, και μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη τους μέσα στην μέρα. 

6) ‘Ηλιο-λουτρα

Ο ήλιος είναι το φως του κόσμου. Καθώς ρίχνει το φως του πάνω στα πάντα, οραματίσου ότι ρίχνει φως και μέσα σου. Την επόμενη φορά που είσαι έξω στον ήλιο, ζήτησε του να λάμψει μέσα σου, έτσι ώστε όποιο σκοτεινό σημείο κι αν υπάρχει στον νου σου ή στην καρδιά σου να διαλυθεί από το φως του ήλιου. Άνοιξε διάπλατα τις πόρτες και τα παράθυρα της ύπαρξής σου, και άσε το φως του ήλιου να μπει μέσα σου και να τα φωτίσει!

7) Κλείσε καλά τη μέρα σου  , για να ξεκινήσει καλύτερα η επόμενη.

Η μέρα έχει φτάσει στο τέλος της. Ίσως αισθάνεσαι κούραση, ή ικανοποίηση από όλα αυτά που έκανες μέσα στην μέρα. Απέφυγε να ανοίξεις την τηλεόραση, ή να διαβάσεις πριν κοιμηθείς. Αντ’ αυτού, κάνε το εξής πείραμα: ξάπλωσε στο κρεβάτι σου, κλείσε τα μάτια σου, και άδειασε τον νου σου από κάθε σκέψη και πληροφορία. Θέσε έναν στόχο τόσο υψηλό, τόσο δύσκολο να τον πετύχεις που θα σου προκαλούσε έκπληξη αν ποτέ το κατόρθωνες. Δες αυτόν τον στόχο ήδη εκπληρωμένο, αφέσου στην ευχαρίστηση που νιώθεις, αφέσου στην ευτυχία και την χαρά που σου δημιουργεί αυτό που κατάφερες. Αποκοιμήσου με αυτό το συναίσθημα, με αυτή την εικόνα στο μυαλό, και άστο να εργαστεί μέσα σου όλο το βράδυ. Το πιθανότερο είναι ότι θα ξυπνήσεις το επόμενο πρωί με αυτό το αίσθημα της χαράς και της ευτυχίας, με αυτή την ικανοποίηση ότι έχεις ήδη φτάσει τον πιο ψηλό σου στόχο. Τι τέλειος τρόπος για να αρχίζεις την μέρα σου!

pexels sunsetoned 5981113

Η πραγματικότητα έχει το χρώμα που εσύ επιλέγεις. Διάλεξε ελεύθερα۞

Ζωή Στράντζαλη

Βοτανική Αρωματοποιός

Back to top

logo nymphaeagr

Welcome to Roisin, a place where all flower shops take on a whole new dimension of beautiful.

gflorist, Suzane Muray