Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€

Nymphaea Aromatic Wellness

Αρωματικές ιστορίεςΕπιστρέφοντας στην Αρχή
dsc 2755 copy

Επιστρέφοντας στην Αρχή

Κάθε άνθρωπος μέσα στην ζωή του, σαν άλλος Οδυσσέας, ταξιδεύει και εξερευνεί, ώσπου το ίδιο το ταξίδι τον γυρίζει πάλι στην Αρχή. Η Αρχή είναι που μας δίνει το όμορφο ταξίδι˙ και ταξιδεύοντας, ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας, ανακαλύπτοντας τα μυστικά της ζωής. Η ζωή δεν χρειάζεται να είναι τόσο σοβαρή,  μπορεί και πρέπει να είναι απλή, εύκολη και ευωδιαστή. Και απολαμβάνουμε το ταξίδι της ζωής νέα μυστικά θα αποκαλύπτονται μπροστά μας, γιατί η αλήθεια είναι πάντα εδώ μπροστά μας.  

Το δικό μου ταξίδι στον κόσμο των αρωμάτων ξεκινάει με μια ανάμνηση – και σε αυτήν καταλήγω πάντα.

Είναι η ανάμνηση της πρώτης μου γνωριμίας, πριν πολλά χρόνια, με καθαρό αιθέριο έλαιο. Ήταν το γεράνι˙ έκτοτε δεν έχω σταματήσει να συνδέομαι με την υπέροχη ενέργειά του μυρίζοντας το και φορώντας το καθημερινά. Η εμπειρία παραμένει πάντα ίδια˙ μια γλυκιά αίσθηση ότι έρχομαι σε επαφή με ένα αρχέτυπο, ανόθευτο άρωμα, που δεν το μυρίζω με την μύτη άλλα κυριολεκτικά με την ψυχή!

Είναι μια αλήθεια που ζω και απολαμβάνω χρόνια: το θαύμα που συμβαίνει όταν μυρίζω ένα καθαρό, ανόθευτο άρωμα, η οσμή που αναδύεται και παραμένει αναλλοίωτη σαν μνήμη στο άχρονο – όχι μόνο στο διάβα της ενσάρκωσης αλλά και στο σύνολο των ενσαρκώσεων μας σαν όντα. Αυτό πάντα μου προκαλούσε και μου προκαλεί δέος!

Μια τέτοια οσμή, που είναι τόσο δυνατή να αλλάξει την πορεία και την εξέλιξή μας, να αλλάξει τον τρόπο που κινούμαστε και δονούμαστε, που δρούμε, αισθανόμαστε και βιώνουμε τα πάντα στην ζωή, που θυμόμαστε και πάλι ποιοι είμαστε, επιστρέφοντας σε αυτό που μένει αναλλοίωτο μέσα μας για πάντα. 

Αυτή η ενθύμηση ήταν και είναι μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο κίνητρο για να κάνω αυτό που αγαπώ επάγγελμα. Ο σκοπός αυτού του ιστολογίου αρωμάτων είναι ένα ολάνθιστο μοίρασμα της περιπλάνησής μου στον κόσμο της οσμολογίας και της βοτανικής αρωματοποιίας μαζί σου.

Καλή αρχή… με όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά!

Να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος.

Πολλά τα καλοκαιρινά πρωιά να είναι

που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά

θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους˙

να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά, 

και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις,

σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ’ έβενους, 

και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής,

όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά˙

από την Ιθάκη, του Κωνσταντίνου Καβάφη

Ζωή Στράντζαλη

Βοτανική Αρωματοποιός

Back to top

logo nymphaeagr

Welcome to Roisin, a place where all flower shops take on a whole new dimension of beautiful.

gflorist, Suzane Muray