Η αρωματοποίηση

Συχνά παραλληλίζω την Τέχνη της ανάμειξης αρωματικών ουσιών με ένα μουσικό σύνολο, λόγω της ομοιότητας στη σύνθεση και την αρμονία  ενός αρώματος με αυτήν μιας μουσικής αρμονίας. Και στις δύο περιπτώσεις, σωστή “ενορχήστρωση” φέρνει ένα καλύτερο αποτέλεσμα .

Έτσι την έμπνευση για τη σύλληψη και τη δημιουργία  ενός αρώματος, μπορεί να δώσει οτιδήποτε μέσα στην ημέρα,  μια μουσική νότα, ένα χρώμα, μια εικόνα, μια ποιότητα, ένα τοπίο, μια αρετή που φέρει ένας άνθρωπος.

Από τη στιγμή αυτή της σύλληψης , το άρωμα αρχίζει να μορφοποιείται , αφού επιλεγούν οι πιο ταιριαστές αρωματικές νότες που θα το πλαισιώσουν. Το μείγμα μένει να ωριμάσει, ακολουθώντας  ένα από τα πιο απολαυστικά στάδια -τον οσφρητικό έλεγχο του αρώματος καθώς  εξελίσσεται.  Έχει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρατηρώ  πώς μπορεί να επηρεαστεί η μυρωδιά ενός μείγματος από τις δονήσεις και τις ενέργειες στις οποίες εκτίθεται καθώς και από την πνευματική εργασία με πρόθεση.

Η διαδικασία της ανάμειξης απαιτεί εμπειρία και γνώσεις για την χημική αλληλεπίδραση των συστατικών  ενός αρώματος, όμως ταυτόχρονα και διαίσθηση ώστε να ολοκληρωθεί η αλχημεία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα συστατικά των βοτανικών αρωμάτων εδώ.

Ελάτε μαζί μου για μια βόλτα μέσα στον μαγικό κήπο της Φύσης!

Τα αρώματα μας

Μπορείτε είτε να επιλέξετε από τα μείγματα της Νυμφαία που είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, είτε να χαρίσετε στον εαυτό σας την πολυτέλεια να έχετε το δικό σας, μοναδικό άρωμα φτιαγμένο ειδικά για εσάς.