Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 80€

Nymphaea Aromatic Wellness

Αρωματικές ιστορίεςΠώς να ζεις σε αρμονία με τους κύκλους της Σελήνης
how is the moon phases work(2)

Πώς να ζεις σε αρμονία με τους κύκλους της Σελήνης

Διανύουμε ήδη τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτέμβρη και μόλις έχω επιστρέψει από ένα μαγικό τριήμερο στον Όλυμπο όπου η γη εκεί έχει ήδη αρχίσει να ενδύεται την φθινοπωρινή της φορεσιά. Τα χρώματα και τα αρώματα του φθινοπώρου έχουν λειτουργήσει μέσα μου τόσο θεραπευτικά, ώστε σήμερα πήρα την απόφαση να ξεκινήσω την φετινή μας σεζόν με ένα θέμα που κατά τη γνώμη μου  αποτελεί κλειδί για την γενικότερη μας υγεία και ισορροπία. Και θα καταλάβεις παρακάτω τι εννοώ.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο ζωτικής σημασίας είναι να ζούμε σε αρμονία με τη φύση. Σήμερα όμως θέλω να το προσεγγίσουμε με μια βαθύτερη κατανόηση, αυτής της  ρυθμικής επανάληψης, μέσα από την οποία όλα εκδηλώνονται  στη φύση και επηρεάζουν οργανισμό που συνδέεται μαζί της σαν μέρος του όλου. 

Ας μιλήσουμε συγκεκριμένα για το ρυθμό της Σελήνης!

Οι διαφορετικές φάσεις του φεγγαριού,  είναι μια εκδήλωση του ρυθμού αυτού, ίσως κάποιοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη επίδραση έχει στα νερά, δημιουργώντας φαινόμενα όπως η παλίρροια και η άμπωτη. Αυτό δεν αντιστοιχεί μόνο στα νερά και ωκεανούς του πλανήτη μας αλλά και στο νερό που υπάρχει μέσα στο σώμα μας.

Στην αλχημική προσέγγιση το στοιχείο του νερού αντιστοιχεί στο συναισθηματικό μας κόσμο και γιαυτό η πανσέληνος είναι μια ιδιαίτερη συγκυρία που συχνά αναγνωρίζουμε να βιώνουμε εντάσεις και ανησυχίες για ζητήματα σε διάφορους τομείς της ζωής μας που πιέζουν να επιλυθούν.Επίσης είναι σημαντικό να παρατηρήσεις εκτός από τα συναισθήματα σου, πώς η κάθε φάση της Σελήνης επηρεάζει και άλλες λειτουργίες στο σώμα σου, όπως τα επίπεδα ενέργειας, το ρυθμός της αναπνοής, τον καρδιακό ρυθμό, ή τον αναπαραγωγικό κύκλο σε εμάς τις γυναίκες. 


Αν θα σε ενδιέφερε να μαθαίνεις τις φάσεις τις Σελήνης και να ενημερώνεσαι ποιες εργασίες προτείνονται καθημερινά σε αρμονία με την ενέργεια της, μπορείς να μάθεις περισσότερα σε οποιοδήποτε σεληνιακό ημερολόγιο από τα πολλά που υπάρχουν στο διαδίκτυο, είτε συγκεκριμένα να δείς  εδώ.

Σημαντικό είναι να επισημάνω πως η μέθοδος που σου προτείνω παρακάτω αφορά τη χρήση μόνο καθαρών αιθερίων ελαίων και ο τρόπος που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από τη δική σου έμπνευση:

  • με εισπνοές, 
  • με διάχυση, 
  • με εφαρμογή απευθείας στο δέρμα 

Επίσης αν έχεις πρόσβαση στο εκάστοτε φυτό είτε σε φυσική είτε σε αποξηραμένη μορφή, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις κατά βούληση, στο φαγητό σου, να το πιεις ένα ωραίο αφέψημα, είτε απλά να ομορφίνεις το βάζο σου για έμπνευση και σύνδεση με αυτή την κυκλική  ροή της ενέργειας στη φύση.

Ποιές είναι οι φάσεις της Σελήνης;

Υπάρχουν τέσσερις κύριες φάσεις στον σεληνιακό κύκλο που θα εξετάσουμε σήμερα.Αυτές είναι:

  • η νέα Σελήνη,
  • το πρώτο τέταρτο
  • η Πανσέληνος 
  • και το τελευταίο τέταρτο.

Κάθε μία από αυτές έχει μια χαρακτηριστική ενέργεια που φέρνει εσωτερικές ορμές και υποστηρίζει με βάση αυτές τις δικές μας δραστηριότητες.

Δηλαδή αν παρομοιάσουμε το Σεληνιακό κύκλο με την ανάπτυξη ενός φυτού, μπορούμε να πούμε ότι:

Η Νέα Σελήνη είναι ανάλογη με τη στιγμή που ο σπόρος γεννιέται από το φυτό.

Το πρώτο τέταρτο το στάδιο που ο σπόρος έχει βλαστήσει και προσπαθεί να βγει προς το φως.

Πανσέληνος το στάδιο που το φυτό αναπτύσσεται και βλασταίνει και

το τελευταίο τέταρτο αντιστοιχεί στην ωρίμανση του καρπού, που ξαναπέφτει στη γη για να ξεκινήσει νέο κύκλο και πάλι από την αρχή. 

blog1 57fb3ddc 6a9e 4e44 8863 3f91334e9596

Νέα Σελήνη

Η Νέα Σελήνη αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή, ( είναι το σημείο που η σελήνη είναι αόρατη) έχουμε την τάση για δράση και νέα σχέδια. Κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης, έχουμε έναν παιδικό ενθουσιασμό, οραματιζόμαστε νέα ξεκινήματα και έχουμε πιο αισιόδοξη ματιά για όλα γύρω μας. Και αυτή η θετική διάθεση κάνει τη νέα Σελήνη κατάλληλη για οτιδήποτε νέο θέλουμε να ανθίσει στη ζωή μας.

Κατάλληλα αρώματα:

Αυτή η εποχή καθώς το φως του φεγγαριού ξεκινά να αυξάνεται, τα κατάλληλα έλαια είναι αυτά που ηρεμούν το μυαλό, μέσα στον ενθουσιασμό και την ώθηση για δράση, μπορεί να χαθούμε και να μην καταφέρουμε να εστιάσουμε στο στόχο μας. Τέτοια έλαια είναι το Λεμόνι, ο Ευκάλυπτος, το Βέτιβερ, η Μέντα , το Περγαμόντο, το Γιασεμί, το Ylang ylang, το Τριαντάφυλλο, το Λιβάνι, η Λεβάντα, ο Βασιλικός , η Μαντζουράνα.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή σε ένα μείγμα που διαχέεται ή εισπνέεται.

Πρώτο τέταρτο ~αύξουσα σελήνη

Στην αύξουσα πορεία της σελήνης, αφού έχεις θέσει τους στόχους σου, ξεκινά η δράση προς υλοποίηση.  Θα παρατηρήσεις ότι είσαι πιο κινητικός/η, πιο δραστήριος/α,  εκφραστικός/η, και έχεις έντονη προσμονή να κάνεις όσα χρειάζεται για να βελτιώσεις τη ζωή σου ( να οδηγηθεί ο σπόρος στο φως) .

Κατάλληλα αρώματα:

Σε αυτή τη φάση τα ενεργοποιητικά αρώματα είναι αυτά που θα υποστηρίξουν την διαδικασία καλύτερα. Αρώματα όπως ο  Δυόσμος, η Κανέλα, το Τζίντζερ, το Δενδρολίβανο, το Πορτοκάλι και γενικώς όλα τα εσπεριδοειδή,  προτείνονται για χρ΄ήση.

Πανσέληνος

Η Πανσέληνος είναι μια περίοδος ολοκλήρωσης. Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου οι στόχοι μας και η εργασία μας, έρχονται να αποδώσουν καρπούς. Νιώθουμε πιο έμπειροι, εξωστρεφείς, κοινωνικοί και ολοκληρωμένοι όπως το ολόγιομο φεγγάρι που θαυμάζουμε μπροστά μας.

Κατάλληλα αρώματα:

Τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών ενισχύουν τις χαρούμενες δραστηριότητες της καρποφορίας. Επίσης σε αυτή τη φάση είναι πολύ ωφέλιμη η εξισορροπητική επίδραση του Γερανίου καθώς και η γείωση του Πατσούλι, του Βέτιβερ και του Κέδρου. Αν τα πολωμένα συναισθήματα και οι πολύ διαφορετικοί στόχοι δημιουργούν συγκρούσεις στις σχέσεις, η Λεβάντα, η Μαντζουράνα, το Μύρο, το Νερόλι και το Τριαντάφυλλο θα καταπραΰνουν και θα δημιουργήσουν μια ειρηνική καρδιά. Και αν η ακραία ενέργεια της πανσελήνου προκαλεί αϋπνία, το Ρωμαϊκό Χαμομήλι, η Λεβάντα, το Γιασεμί, το Πορτοκάλι ή το Ylang ylang μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενθαρρύνουν τη χαλάρωση.
Η φάση της πανσελήνου διαρκεί για τρεις ημέρες, καθώς χαλαρώνει προς τους κύκλους μείωσης. 

Τελευταίο τέταρτο~φθίνουσα σελήνη

Κατά την τελευταία φάση, το χάσιμο της σελήνης, που το φεγγάρι μειώνεται και σιγά σιγά χάνετε ολοκληρώνοντας τον κύκλο του και πάλι προς τη νέα σελήνη,  έχουμε την παρόρμηση να μεταδώσουμε τις ιδέες και τις γνώσεις μας, έτσι ώστε οι άλλοι να μάθουν από την εμπειρία μας και χρησιμοποιούμε την επικοινωνία για να διδάξουμε και να μεταδώσουμε. Μερικές φορές γινόμαστε επιρρεπείς στη νοσταλγία ή τη μελαγχολία γι’ αυτό θα πρέπει να βάλουμε στην άκρη το παρελθόν και να επικεντρωθούμε στο μέλλον. Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για κλείσιμο λογαριασμών και οτιδήποτε αρνητικό θέλουμε να αποβάλουμε από τη ζωή μας.

Κατάλληλα αρώματα:

Και πάλι, τα έλαια εσπεριδοειδών έρχονται για να διαδώσουν την ανυψωτική τους ενέργεια. Συγκεκριμένα, μπορούμε να στραφούμε προς το Περγαμόντο για την επιθυμία να προσφέρουμε γενναιόδωρα από καρδιάς και το Λεμόνι για πνευματική διαύγεια στις επικοινωνίες. Έλαια μπαχαρικών όπως το μαύρο πιπέρι και η κανέλα, ο βασιλικός αλλά και το Σανδαλόξυλο, το Γεράνι, η Μαντζουράνα, το lime προσθέτουν ζεστασιά και ενέργεια κατά τη διάρκεια του φθίνοντος κύκλου, βοηθούν να ξεχάσουμε το παρελθόν και να αφήσουμε πίσω ότι πια δεν μας ωφελεί. Ο Κέδρος, η Αγγελική, το Φασκόμηλο και ο Ελίχρυσος προσφέρουν ζεστασιά και διορατικότητα για να δούμε πιο ξεκάθαρα όσα χρειάζεται να απελευθερωθούμε, ο Αρκεύθος, το Μάραθο, το Λεμόνι και το Δενδρολίβανο θα μας βοηθήσουν να καθαρίσουμε ενεργειακά το σώμα μας ώστε να υποδεχτεί και πάλι το νέο με τον ερχομό της επόμενης νέας Σελήνης.

Back to top

logo nymphaeagr

Welcome to Roisin, a place where all flower shops take on a whole new dimension of beautiful.

gflorist, Suzane Muray